Vi svarar på några vanliga frågor. Har du fler funderingar är du välkommen att maila oss på info@docero.se

SKRIVARE

Vilka är fördelarna med att teckna ett serviceavtal?
Inga oförutsedda kostnader. Det ingår arbetstid, restid, reservdelar och även toner i ett serviceavtal med Docero.

Vad händer när tonern tar slut?
Den ska inte ta slut om man har ett serviceavtal. Vid 15 % tonernivå skickar maskinen en beställning av toner som når er redan dagen efter. Allt för att minimera risken för driftstopp. Utan serviceavtal beställer man ny toner på service@docero.se.

Vad kan en multifunktionsskrivare göra?
Förutom det självklara med att skriva ut, kopiera och scanna dokument, kan våra skrivare göra broschyrer, vepor och hjälpa er med till exempel fakturahantering.

Har ni skrivare som klarar större format än A4 och A3?
Vi har skrivare som både kan skriva ut och skanna i A1 och A0. Perfekt för till exempel byggföretag med större ritningar.

Varför hyra?
En skrivare är en ganska stor investering. Genom att hyra får man en behaglig månadskostnad och det man egentligen hyr är en funktion för att verksamheten ska fungera. Ändras behovet går det smidigt att justera i ett hyresavtal i jämförelse med om ni som kund själva ska försöka sälja skrivaren vidare.


SKÄRM

Vilka skärmformat kan ni leverera?
Vi arbetar nära med Samsung och levererar skärmar upp till 75”. Vi har även möjlighet att bygga effektfulla skärmväggar så känslan blir större än så.

Hur fungerar Smartsign?
Smartsign är ett enkelt sätt att snabbt dela viktig information till anställda och besökare. Via en webbportal bokar man i en kalender vad som skall visas, vilka tider och på vilka skärmar. Bilder, filmer och andra dokument kan varieras i vad man kallar en spellista. Smartsign fungerar lika bra om man har en skärm i receptionen likväl som 25 skärmar utspridda på kontor över landet.


KAFFE

Vad är Arabica?
Kaffebuskar som växer över 600 meter från havsnivån. Kaffet mognar saktare och blir mer fruktigt, bärigt, sött, kryddigt, blommigt och syrligt.

Vad är Robusta?
Kaffebuskar som odlas från havsnivå och upp till 600 meter. Större skördar med mer jordig, nötig eller rökig smak.

Var odlas kaffe?
Kaffe odlas i ett 70-tal länder och alla har sin egen smakkaraktär.

Hur mycket kaffe får man från en buske?
I genomsnitt brukar en buske producera omkring 2000 mogna kaffebär per skörd, vilket motsvarar ungefär 2,5 kg frukt. Det ger i slutändan ca 500 gram nyrostat kaffe. Det dricks över 2 miljarder koppar kaffe globalt och kaffe är en av de största handelsvarorna efter råoljan.

Vad menas med pris per kopp?
Man betalar endast för de koppar som förbrukats när våra kaffetekniker gör en avräkning.

Vad händer under semestertid då personalen dricker färre koppar?
Priset på service minskar samtidigt.

Vad betyder stretch coffee?
Vi stretchar bönan till tre olika karaktärer; mjuk, original och kraftig för att ca 10–15 % fler av personal/kunder ska hitta sin favoritkopp. Det kallar vi kaffe utan gränser.

Hur ofta måste maskinen rengöras?
Kaffet i sig är fett och härsknar, en ordentlig hygienservice görs av våra kaffetekniker var 5:e vecka. Har du färskmjölk som tillval görs en daglig snabbrengöring av er personal.

Har ni något alternativ till de som inte dricker kaffe?
I vårt koncept ingår te och choklad. Man kan även få kylt stilla och kolsyrat vatten om man önskar.

Hur många koppar får man ut på ett kilo kaffe?
Ca 90 koppar.

Hur många anställda krävs för att en kaffemaskin skall bli ekonomisk?
När man inte hinner brygga själv och slänger mycket så är det dags. Om man lägger 2 x 8 min per dag på att brygga kaffe själv och har 130:- i timlön, så kostar det arbetsgivaren 1009:- i månaden.

Vilken modell av kaffemaskin bör man välja?
Den som är mest kostnadseffektiv och passar bäst in på er arbetsplats.


VATTEN

Är kolsyra skadligt för tänderna?
Kolsyrat vatten i sig, köpt eller hemgjort, är inte skadligt för tänderna. Kolsyran är en mycket svag syra som snabbt neutraliseras.

Hur länge räcker en tub kolsyra?
I våra vattenlösningar ingår en kolsyreflaska på 3,5 kg (5L) vilket räcker till 1000 liter kolsyrat vatten. Om man räknar om det i 20 cl-muggar, räcker det till 5000 stycken.