Vi svarar på några vanliga frågor. Har du fler funderingar är du välkommen att maila oss på info@docero.se

Vad är Arabica?
Kaffebuskar som växer över 600 meter från havsnivån. Kaffet mognar saktare och blir mer fruktigt, bärigt, sött, kryddigt, blommigt och syrligt.

Vad är Robusta?
Kaffebuskar som odlas från havsnivå och upp till 600 meter. Större skördar med mer jordig, nötig eller rökig smak.

Var odlas kaffe?
Kaffe odlas i ett 70-tal länder och alla har sin egen smakkaraktär.

Hur mycket kaffe får man från en buske?
I genomsnitt brukar en buske producera omkring 2000 mogna kaffebär per skörd, vilket motsvarar ungefär 2,5 kg frukt. Det ger i slutändan ca 500 gram nyrostat kaffe. Det dricks över 2 miljarder koppar kaffe globalt och kaffe är en av de största handelsvarorna efter råoljan.

Vad menas med pris per kopp?
Man betalar endast för de koppar som förbrukats när våra kaffetekniker gör en avräkning.

Vad händer under semestertid då personalen dricker färre koppar?
Priset på service minskar samtidigt.

Vad betyder stretch coffee?
Vi stretchar bönan till tre olika karaktärer; mild, original och kraftig för att ca 10–15 % fler av personal/kunder ska hitta sin favoritkopp.

Hur ofta måste maskinen rengöras?
Kaffet i sig är fett och härsknar, en ordentlig hygienservice görs av våra kaffetekniker var 5:e vecka. Har du färskmjölk som tillval görs en daglig snabbrengöring av er personal.

Har ni något alternativ till de som inte dricker kaffe?
I vårt koncept ingår te och choklad. Man kan även få kylt stilla och kolsyrat vatten om man önskar.

Hur många koppar får man ut på ett kilo kaffe?
Ca 90 koppar.

Hur många anställda krävs för att en kaffemaskin skall bli ekonomisk?
När man inte hinner brygga själv och slänger mycket så är det dags. Om man lägger 2 x 8 min per dag på att brygga kaffe själv och har 130:- i timlön, så kostar det arbetsgivaren 1009:- i månaden.

Vilken modell av kaffemaskin bör man välja?
Den som är mest kostnadseffektiv och passar bäst in på er arbetsplats.